Shell pearl alapanyagszál, mályva, golyós, 10 mm, 19 cm

Shell pearl alapanyagszál, mályva, golyós, 10 mm, 19 cm

A két végén sima csomóval lezárt alapanyagszálon kb. 19 cm-nyi hosszúságban vannak kb. 10 mm átmérőjű, fényes mályva shell pearl szemek, amelyek – egyéb alapanyagokkal, illetve fém- vagy üveg köztes díszekkel együtt felhasználva – kiválóan alkalmasak divatékszerek elkészítéséhez.

3 210 Ft
szál
szál
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Mit kell tudni a shell pearl-ről?

A shell pearl (vagy más néven kagylógyöngy) is a mesterséges gyöngyök egyike, de lényeges különbség az egyéb utánzatokhoz képest, hogy természetes alapanyagok felhasználásával készítik, nem úgy, mint a többi gyöngy imitációt, amelyek legtöbbször műanyagból (mint pl. a Tekla-gyöngy) vagy üvegből készülnek (mint egyes Malorka-gyöngyök), de gyártanak gyöngyre hasonlító terméket kerámiából és csontból is.

Ezeknek a gyöngyöknek a magját tengeri kagylók vastag héjából (tehát gyöngyházból) állítják elő, amelyre aztán egy speciális, kb. 0,8 mm vastag bevonat kerül, amely porrá zúzott édesvízi tenyésztett gyöngyöt, egy minimális színezéket és kötőanyagot tartalmaz.

A shell pearl-t eredetileg azért kezdték el gyártani, hogy utánozzák az igen keresett és viszonylag drága Déltengeri-, illetve a Tahiti-gyöngyöket, amelyeket a Csendes-óceánon lévő sósvízi tenyészetekben a Pinctada maxima és Pinctada margaritifera kagylókban növesztenek.

Így tehát a shell pearl egy gyártási procedúra során előállított mesterséges gyöngy, mégis ugyanazokból a természetes anyagokból tevődik össze, mint maga a tenyésztett gyöngy, ez az oka annak, hogy nehezebb és értékesebb is a műanyagból készült gyöngyutánzatoknál.

Adatok
Cikkszám
isxg10m
A vásárlás után járó pontérték
64 Ft