Blog

2021.05.10 13:00
Orosz Imre
Hogyan "készül" a tenyésztett gyöngy?

Gyöngybarlangunk névnapja alkalmából: minden, amit a gyöngyről tudni érdemes.

A gyöngyöt az emberek már több mint 6000 éve használják ékszerek készítésére. De tudtad-e, hogy a magyarországi édesvízi kagylókban is gyakran találhatók apró gyöngyszemek? És hogy maga a gyöngy a puhatestű héja és lágy része közé kerülő idegen test által okozott irritáció miatt jön létre? Május 12-én ünnepli Gyöngybarlangunk a névnapját. Úgy gondoltam ez egy remek alkalom, hogy legújabb blogcikkemben leírjam, hogyan „készül” a tenyésztett gyöngy. Ha szeretnél többet megtudni a gyöngyökről olvasd el legújabb blogbejegyzésemet.

2021.04.22 14:00
Trepinszkiné T. Ági
Versíró pályázat eredményhirdetése

Mi-Csoda költemények! 

A magyar költészet napja alkalmából meghirdetett versíró pályázatunk, hatalmas sikert aratott. Köszönjük Nektek! Rengeted szuper vers érkezett. A versek olvasása feldobták a mindennapjainkat. A Gyöngybarlang csapata, nagyon nehéz helyzetbe került. Két győztest kellett kiválasztani, de annál sokkal több csodálatos költemény érkezett. Ebben a blogcikkben elolvashatjátok kik lettek a nyertesek és csapatunk szerint melyik 11 verset ítéltünk a legjobbnak. 

2021.04.22 14:00
Trepinszkiné T. Ági
Nevető Anyák napja

Dupla boldogság május első vasárnapján

Nincs is szebb tavaszi ünnepünk az Anyák napjánál. Május első vasárnapja hazánkban az Édesanyák napja. De tudtad, hogy 1988 óta a nevetésnek van hivatalos világnapja? És képzeld ezt is május első vasárnapján tartják. Milyen nagyszerű, hogy hazánkban e két jeles nap pont egybeesik, hiszen, nincs annál nagyobb öröm egy Édesanyának, mint egy önfeledt gyermeki kacaj. Az az igazán boldog anyuka, akinek sokat nevet a gyermeke, és aki sokat nevet együtt a gyermekével. Ha szeretnél többet megtudni a nevetés jótékony hatásáról olvasd el legújabb bejegyzésemet!

2021.04.08 13:00
Trepinszkiné T. Ági
Versíró pályázat

Vegyél részt a Gyöngybarlang Versenyíró Pályázatán!

Ragadj tollat vagy klaviatúrát, nézz a lelkedbe, szárnyalj és írj nekünk: alkoss, költs verseket! A legjobbnak ítélt 2 vers beküldői értékes "ásványos-gyöngyös" ajándékcsomagot kapnak. Egyet kérünk Tőled, hogy a versben a „Gyöngybarlang” szó szerepeljen, és ne a címben. Küldd el nekünk április 18-án vasárnap éjfélig „Versíró pályázat” tárggyal az uzlet@gyongybarlang.hu címre, az e-mailbe írd bele a nevedet és a telefonos elérhetőségedet, hogy értesíteni tudjunk, ha a Te versed lesz a két legjobbnak ítélt költemény egyike! Eredményhirdetés: 2021. április 28-án szerdán.

2021.04.08 08:00
Orosz Imre
A meteoritokról

A meteoritokról

Biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki ezt a blogcikket olvassa, már látott hullócsillagot, amikor kellemes nyárestéken a csillagos eget szemlélte. Ilyenkor persze az első gondolata mindenkinek az, hogy „Hú, gyorsan kívánjunk valamit” és csak néhány emberben tudatosul, hogy amit látott, az egy évmilliárdokkal korábban keletkezett égitest kisebb-nagyobb darabjának a puszta létezését lezáró töredékmásodpercnyi fényfelvillanás volt. Ha szeretnél többet megtudni a meteoritokról, olvasd el legújabb bejegyzésemet!

2021.01.28 10:00
Orosz Imre
Vizes Élőhelyek Világnapja

Február 2. a Vizes Élőhelyek Világnapja

Legújabb blogcikkemből kiderül, hogy mi a kapcsolat a vizes élőhelyek globális védelme (ami alapvetően egy környezetvédelmi tevékenység) és a mi Gyöngybarlang keretin belül végzett, leginkább kereskedelminek, de olykor bizonyos fokig ismeretterjesztőnek is mondható munkánk között? Olvass tovább, és megtudod!

Féldrágakövek, amiket akár a Dunában is megtalálhatsz

Június 29-én ünnepeljük a Nemzetközi Duna-napot

Amikor féldrágakövekről, azok lelőhelyeiről vagy bányászatáról esik szó, akkor az emberek többségének távoli, egzotikus tájak jelennek meg a lelki szemeik előtt. Sokan nem is gondolják, hogy egy olyan, általunk szinte unalomig ismert folyó, mint a Duna, egyáltalán kapcsolatba hozható ezzel a témával.

2020.06.03 15:17
Orosz Imre
Így garantáljuk ásványaink valódiságát

Felfedem a titkaimat…

…arról, hogyan tudom garantálni a vásárlóimnak, hogy a Gyöngybarlangban tényleg minden ásvány az, ami!
Mint minden kereskedőcég, természetesen mi is folyamatosan keressük az új beszállító partnereket szerte a nagyvilágban, hogy biztosítsuk a zökkenőmentes alapanyag utánpótlásunkat. Azonban sok ígéretesnek mutatkozó cégről derül ki a próbálkozások során, hogy messze nem tudják azt a minőséget biztosítani, amit mi jó szívvel kínálhatnánk a vásáróink felé. Hogy miért nem? Ebből a blogcikkből kiderül.

2020.06.03 15:17
Orosz Imre
Ismerd fel a hamis ásványokat

Íme az a 7 ásvány, amiket a legtöbbször meghamisítanak

Ebben a blogbejegyzésben a több tucatnyi, a kereskedelemben gyakran előforduló féldrágakő közül bemutatom azt a néhányat, amiket a leggyakrabban szoktak hamisítani. Bár a kereskedők döntő többsége nem akarattal veri át a gyanútlan vásárlókat, egyszerűen csak hiányzik a szükséges anyagismerete, így jóhiszeműen gyakran ő is utánzatokat vásárol a beszállítójától, amikor a boltja árukészletét tölti fel. Most viszont elárulom, te hogyan leplezheted le ezeket a hamisítványokat.