Blog

Ásványok és aromák erejével

2021.10.11 07:50
Trepinszkiné T. Ági
Ásványok és aromák erejével

Bemutatkoznak Aroma karkötőink

A természet sokféle támogatást ad számunkra mentális és fizikai egészségünk megőrzésére, és ezért nem lehetünk elég hálásak. Már az ókoriak is felismerték, hogy a környezetben található növények és kövek gyógyító célú felhasználása mennyire eredményes tud lenni. A köveket talizmánként viselve vagy akár porrá őrölve, a növényeket szárítva, megfőzve, később párlatok formájában is alkalmazták balzsamok és olajok készítésekor. Miért ne egyesíthetnénk a kettőt? Aroma karkötőink a bennük szereplő kövek rezgése által ötvözik a „hagyományos” ásványékszerek hatásait a lávakőre cseppenthető olajok aromaterápiás módszerével.

 

A természet ajándékai a túlsúly ellen

Bár hivatalosan az Elhízás elleni világnap október 11-éről átköltözött március 4-ére, ám aktualitása állandó. A télbe fordulás, a hőmérséklet csökkenése eleve arra ösztönözheti az embert, hogy többet és tartalmasabbakat egyen. Szerintem nyáron a nagy hőségben Te is előbb kívánsz meg egy könnyű grillhúst salátával, mint egy gőzölgő pacalpörköltet.
Nem beszélve a közelgő ünnepekről, amik többeknél az elhúzódó családi lakomák időszakát jelentik, nem könnyítve meg az életmódváltás vagy fogyókúra érdekében tett erőfeszítéseket. Nem meglepő módon ilyenkor hangzik el a legtöbb változtatásra irányuló fogadalom is ebben a témakörben. Tegye fel a kezét az a szerencsés, aki még nem járt ebben a cipőben!

Sajnos, európai viszonylatban nézve a magyar felnőtt lakosság is élen jár a kilók gyarapításában, ám ez nem feltétlen csak az elkényelmesedett életmód vagy a túlevés rovására írható. A szakemberek szerint sok esetben ennek okaiként különböző genetikai, hormonális, szociokulturális gazdasági vagy környezeti tényezők is felsorolhatóak. Nem szabad megfeledkezni a mentális oldalról sem: a kilókban megmutatkozó „réteghalmozás” általában az önvédelem kifejeződése (elszigetelődés), de legtöbbször a háttérben az érzelemkifejezés zavara, a megküzdési készségek hiánya, konfliktuskerülés vagy a nagymértékű megfelelési vágy is állhat.

Ám önmagunkért tenni sohasem túl késő! Lehet, hogy Te olyan típus vagy, aki egyetlen fordulattal állítja át magát az új, egészségtudatosabb szabályok követésére, míg másoknak a fokozatosság elve válik be: apránként változtatni az elhízás okain.

Sokszor a lendület és a tettvágy serkentése nemvárt irányból érkezik. Manapság sokféle módszer közül választhatunk a kilókkal szembeni harchoz: kipróbálhatunk különböző sporttágakat, kérhetjük személyi edző vagy életvezetési tanácsadó segítségét, választhatjuk a homeopátia kínálta megoldásokat, alkalmazhatunk zsírégető készítményeket, vagy akár „támadhatunk több fronton is”. Pontosan erre teszünk kísérletet Aroma karkötőink megalkotásával.

Kövek rezgése és illóolajok cseppjei

Nyilván azért olvasod most a soraimat, mert vonzódsz az ásványokhoz, hiszel az erejükben vagy éppen a hatásaik tapasztalásának fázisában vagy. Talán tudod azon kövek neveit is, amelyekhez társítható méregtelenítéssel (pl. citrin, jáde, krizopráz, malachit), az anyagcsere serkentésével (pl. magnezit, hegyikristály, akvamarin), esetleg a víz- és hormonháztartás szabályozásával (p. holdkő, achát, türkinit) kapcsolatos hatás.

Az ásványok általi támogatás önmagában csodálatos ajándék, ám mit szólsz ahhoz, ha azt mondom: még ez is fokozható?
Általában a karácsonyi ünnepek közeledtével kerülnek elő otthonainkban a különféle párologtatásra alkalmas eszközök. A füstölők és illóolajok által átitatott légtérben tartózkodva egycsapásra kellemes hangulatba kerülünk. Minden illat más és más hatást gyakorol ránk: van, amelyik ellazít; akad, ami nosztalgikus hangulatba hoz; és vannak élénkítő hatásúak is. Lelkünkre és testi egészségünkre is befolyásoló erővel bírnak, akár csak belélegezzük, akár olaj formájában a bőrünkbe is dörzsöljük őket. Nem véletlen, hogy az aromaterápia már az ókori kultúrák (pl. egyiptomi és kínai) idejében is elismert gyógyító módszernek számított: a természetes növényi kivonatok alkotórészei voltak a különféle balzsamoknak, gyantáknak és olajoknak.

Folyamatosan készülő Aroma karkötőink jellegzetessége, hogy a különféle segítő ásványok szerepeltetése mellett mindegyikben helyet kap a lávakő. Neve valóban a származására utal (vulkáni kitörés alkalmával kerül a felszínre), így joggal nevezhetjük megszilárdult, nyers energiának. Lyukacsos felszínét a benne maradt levegőbuborékoknak köszönheti, és porózus jellegénél fogva alkalmas illóolajok befogadására is. Természetesen önmagában is fantasztikus erőt képvisel, hiszen a Föld magjából származik. A tűzzel való kapcsolata révén eleve energetizáló hatással lehet ránk, emellett akaraterőnk és kitartásunk, azaz a „belső tüzünk” táplálója is. Az újjászületés kövének is tartják – szerintem érted már, hogy miért éppen őt választottuk.

A termékkör kialakítása jelenleg folyamatban van. Szeretnénk hatásos segítséget ajánlani a legtöbb, sokakat érintő problémacsoportra (pl. fogyás, migrén, immunerősítés), így mindenképpen érdemes lesz sűrűn nézned a Gyöngybarlang Aroma karkötő menüpontját.

 

Ismerd meg Aroma karkötőinket »

Trepinszki T. Ági, Holisztikus tanácsadó
Copyright © 2021 Gyöngybarlang®