Blog

Ásványok lemerítése, tisztítása és feltöltése

2021.10.01 17:50
Trepinszkiné T. Ági
Ásványok lemerítése, tisztítása és feltöltése

Kövek karbantartása és tisztítása

Az utóbbi időben már jó néhányan kérdezték tőlem, hogyan tudják mechanikai és energetikai szinten megtisztítani kedvenc marokkövüket, ásványékszereiket, így most megosztom Veled is a lehetséges módszereket, amik mindegyike hatásos lehet. Hogy ki melyiket választja, személyes meggyőződés vagy az eszközök rendelkezésre állásának kérdése. Kísérletezz bátran! A különféle eljárások bemutatása után természetesen beavatlak a saját tisztítási, feltöltési gyakorlatomba is.

A kövek ápolásának módjai

Többen is érdeklődtek a kövek tisztításával kapcsolatban, ezért eljött az ideje annak, hogy Téged is beavassalak a folyamatba. Többféle megoldás is létezik, ezeket be is mutatom, hiszen mindenki másban hisz, mindenkinek más áll kézre. Utána pedig elmesélem, én hogyan szoktam ezt elvégezni.

Vannak, akik a testi kontaktus során statikusan feltöltődött köveket előbb folyó vízben, dörzsölés útján lemerítik.

Maga a tisztítás folyamata történhet ametiszt-drúzára (kristálycsoportra) helyezéssel, amely talán a legkíméletesebb mód, ám nyilván nem mindenkinek van otthon (a Gyöngybarlangban érdemes szétnézned). Az ametiszt egyenletesen elosztott vastartalma és energiakoncentrációja lévén átsugározza a követ, és megtisztítja az idegen információktól. Elegendő egy napig rajta hagynod, ám ha esetleg tovább is ott marad a köved, nem éri semmilyen károsodás.

Ennél óvatosabban kell eljárnod a tengeri sóval történő tisztításkor (a sóval való érintkezés nemkívánt kémiai reakciókat indíthat be), amit leginkább az alábbi módon érdemes elvégezni: a tisztításra váró követ tedd egy apró üvegtálkába, majd így helyezd el egy másik, nagyobb, sóval bélelt tálban. Fontos, hogy 4-6 óránál tovább ne hagyd így az ásványt, mert veszíthet az erejéből!

Ha szeretsz füstölőket használni, általuk is végezheted a tisztítást: ebben az esetben a füstön lassan húzd át a kövedet. Leginkább tömjén vagy szantálfa kerül ilyenkor a füstölőtartóba.

A kövek általában a viselés, testi érintkezés útján fel is töltődnek, ám népszerű eljárás a nap vagy hold fényében történő „fürdetés” is. Erre leginkább a hajnali vagy alkonyi fény a legalkalmasabb, ami nem tesz kárt a kövedben. 2 óránál tovább nem is szükséges a fénybe helyezned. A telő vagy telihold fénye inkább az építő és gyarapító, míg a fogyó holdé a tisztító, elengedő folyamatoknak kedvez.

Nekem személy szerint leginkább a folyó, hideg vízben történő megtisztítás válik be, ezt szeretem alkalmazni. A víz önmagában is megteszi a hatását (a szennyezett, tapadósabb felület ismét tisztán csúszós lesz), ám mindenképpen érdemes mentálisan is ráhangolódni, és összpontosítással („Tisztulj! Tisztulj!”), vagy akár tisztulást elősegítő vizualizációval is megtámogatni a mosdatást.

Lehet, hogy még nem hallottál róla, de a víz bizony közvetíti az általunk kapott információt, energiát. Masaru Emoto japán kutató volt az, aki látványosan bebizonyította, hogy a víz valósággal tovább kommunikálja mindazt, amit beleprogramozunk.
Mr. Emoto fényképes dokumentációt is készített a víz molekuláris változásairól, amik a különféle üzeneteknek voltak köszönhetőek. A fagyás közben kristályosodott vízmolekulák vizsgálata közben azt tapasztalta, hogy amelyik címkéjére kedves szó (pl. szeretlek) került, annak molekulái tiszták, míg mondjuk a gyűlöllek címkéjűé zavarosak lettek.
Nem hiába szól úgy a mondás, hogy a falnak is füle van - a víznek garantáltan, és mivel közvetíti a belőlünk áradó energiákat, így mindenképpen érdemes hálás, gondoskodó üzenetek közepette tisztítani köveinket.
Ám bármennyire is áldásos a víz, fontos, hogy az ásványod csupán a szükséges, minél rövidebb ideig érintkezzen vele, mert egyes köveknek (pl. a porózus fajták, mint a lápisz lazuli, angelit, malachit, lávakő) nem tesz jót.

Ezt követően hagyom egy papírtörlőn megszáradni, majd következhet a feltöltés, amihez a tenyereimet használom. Előtte energiagerjesztés céljából összedörzsölöm őket, és a követ vagy ékszert így fogom a két kezembe, amíg átmelegszik.

Ugye, hogy nem is ördöngösség?

Azt sejtheted, hogy a Gyöngybarlangban lévő tárgyakat - mivel számtalan ásvány sorakozik a polcokon és vitrinekben - energetikailag másként tisztítom.
A folyamat ott a tér megtisztításával, tisztántartásával, védelmével kezdődik, hiszen sokan látogatják az üzlethelyiséget, jönnek-mennek az energiák is. Nem is feltétlenül szükséges hozzá mindig a fizikai jelenlétem, gyakran távolból végzem el az ilyen jellegű „takarítást”, ami egyszerre hat ki az üzletben található összes termékre. Így azok mindig tisztán, „felkészülve” várják, hogy rátalálhass arra a kőre vagy ékszerre, amivel együtt rezonáltok.

 

Ha kérdésed lenne a témában, netán szeretnéd megtisztíttatni kedvenc ásványodat, ékszeredet, fordulj hozzám bizalommal a tanacsadas@gyongybarlang.hu e-mail címen, vagy a nyitvatartási időben hívható +36 20 223-9748 tanácsadói telefonszámon.

Trepinszki T. Ági, Holisztikus tanácsadó
Copyright © 2021 Gyöngybarlang®