Shell Pearl fülbevaló, golyós, 1 db-os, matt, kék

Shell Pearl fülbevaló, golyós, 1 db-os, matt, kék

Nikkelmentes, ródium bevonatú bizsuszerelék és 8 mm-es kék, matt, shell pearl golyók felhasználásával készült fülbevaló.

1 480 Ft
pár
pár
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Mit kell tudni a shell pearl-ről?

A shell pearl (vagy más néven kagylógyöngy) is a mesterséges gyöngyök egyike, de lényeges különbség az egyéb utánzatokhoz képest, hogy természetes alapanyagok felhasználásával készítik, nem úgy, mint a többi gyöngy imitációt, amelyek legtöbbször műanyagból (mint pl. a Tekla-gyöngy) vagy üvegből készülnek (mint egyes Malorka-gyöngyök), de gyártanak gyöngyre hasonlító terméket kerámiából és csontból is.

Ezeknek a gyöngyöknek a magját tengeri kagylók vastag héjából (tehát gyöngyházból) állítják elő, amelyre aztán egy speciális, kb. 0,8 mm vastag bevonat kerül, amely porrá zúzott édesvízi tenyésztett gyöngyöt, egy minimális színezéket és kötőanyagot tartalmaz.

A shell pearl-t eredetileg azért kezdték el gyártani, hogy utánozzák az igen keresett és viszonylag drága Déltengeri-, illetve a Tahiti-gyöngyöket, amelyeket a Csendes-óceánon lévő sósvízi tenyészetekben a Pinctada maxima és Pinctada margaritifera kagylókban növesztenek.

Így tehát a shell pearl egy gyártási procedúra során előállított mesterséges gyöngy, mégis ugyanazokból a természetes anyagokból tevődik össze, mint maga a tenyésztett gyöngy, ez az oka annak, hogy nehezebb és értékesebb is a műanyagból készült gyöngyutánzatoknál.

Adatok
Felület
matt
Anyag
shell pearl
Típus
lógós fülbevaló
Méret
1 db-os, matt, kék
Forma
golyó
Cikkszám
gsfmg1k
A vásárlás után járó pontérték
30 Ft